– Mediecom har vært en viktig døråpner for min karriere!

JOBBET FAST FOR MEDIECOM SIDEN 2013: - Mediecom har vært en viktig døråpner for meg i min karriere, og jeg har fått verdifull og variert erfaring og utrolig mange spennende muligheter, sier Anette Ramstad.

JOBBET FAST FOR MEDIECOM SIDEN 2013: – Mediecom har vært en viktig døråpner for meg i min karriere, og jeg har fått verdifull og variert erfaring og utrolig mange spennende muligheter, sier Anette Ramstad.

Som fersk revisor i et stort revisjonsfirma begynte det å gå opp for Anette Ramstad at hun var på feil hylle i karrieren.

Redningen ble to år på journalisthøgskolen i Oslo og en drøm om å jobbe som journalist eller kommunikasjonsrådgiver, men før Anette rakk å sende en eneste jobbsøknad kom hun i kontakt med Mediecom og var raskt ute i ny jobb.

– Når du tar kontakt med Mediecom er du jo en av tre som konkurrerer om en jobb, ikke en av hundre, sier Anette.

Tre år etter har hun vært i seks ulike vikariater i kommunikasjonsavdelingene til seks forskjellige firmaer og bransjer. Hun har knyttet et stort nettverk som strekker seg fra rørleggere og forvaltere av mattrygghet og dyrevelferd, til arkeologer og kulturarbeidere.

– Hadde det ikke vært for Mediecom hadde jeg aldri sittet og snakket varmt om kulturminner på fest, ler Anette.

Trygg i jobben som kommunikasjonsrådgiver
I dag er Anette kommunikasjonsrådgiver i Rørentreprenørene Norge. Noe av det første hun gjorde var å be om å få være lærling for en dag. Hun dro på seg arbeidsbuksa og hettegenseren og lærte seg hvordan man skifter en kran.

– Som kommunikasjonsrådgiver nytter det ikke å sitte på kontoret hele dagen. Du må bli kjent med de andre du jobber med og komme deg ut i felt, sier Anette.

Hun er helt overbevist om at hun kan takke de ulike vikariatene hun har fått gjennom Mediecom for at hun er så trygg i jobben sin som hun er i dag.

– Jeg har fått spennende og varierte muligheter jeg ellers aldri ville ha fått om jeg hadde hatt én fast jobb siden studiene, sier hun.

For selv om en fast jobb er bra på sikt, tror Anette du vil få muligheten til å finne ut hva du trives best med når du har prøvd forskjellige ting.

– Mediecom har i så måte vært en viktig døråpner for meg og min karriere, sier hun.

Satt pris på tett personlig oppfølging
Da Anette tok kontakt med Mediecom var hun spent på hva det ville føre med seg, og hun ble både overrasket over hvor raskt hun kom ut i jobb, men også all den personlige oppfølgingen hun fikk.

– Mediecom har sett meg hele veien, og har vært en god og trygg sparringspartner og noen jeg alltid har kunnet ringe til hvis noe skulle dukke opp på jobb, stort eller smått, sier Anette.

Hun har også satt pris på alle rådene hun har fått underveis.

– Det har ikke bare handlet om en jobb men om hele min karriere. Mediecom har vært ærlig med meg og turt å stille de vanskelige spørsmålene, og har det vært snakk om en jobb de mener ikke passer for min karriere, ja, så har de vært åpne om det, legger hun til.

Anettes 5 råd til deg som søker jobb
1. Ikke stress med å få fast jobb med en gang.
2. Tenk at når du kommer inn i et firma som Mediecom så står du i en situasjon der du er en av tre kandidater – ikke en av hundre.
3. For arbeidsgiver er det verdifullt at du tar med deg erfaringer og verdier fra flere ulike arbeidsplasser.
4. Når du prøver litt forskjellig får du muligheten til å finne ut hva du trives best med.
5. Ta kontakt med et sted som Mediecom. Du får oppfølging, en god sparringspartner og noen som er opptatt av helheten i din karriere.

Mediecom er spesialister på bemanning og rekruttering innen medie- og kommunikasjonsbransjen. Over 90 prosent av bemanningsbyråets utleide vikarer har fått fast jobb.